Zupy

Więcej

Zupa barszcz małopolski

Zupa barszcz małopolski


Potrzebne składniki

  • 2 l bulionu warzywnego
  • 30 dkg wołowiny bez kości
  • 40 dkg buraków
  • 230 dkg białej kapusty
  • 2 dkg suszonych grzybów
  • 7 dkg fasoli perłowej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 ml. zakwasu buraczanego
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Przygotowanie

  • Buraki umyj i ugotuj.Wystudź, obierz i zetrzyj na tarce
  • Ugotuj fasolę i grzyby w osobnych naczyniach (wcześniej namoczone )
  • Kapustę pokrój i gotuj 10 min.
  • Mięso umyj, zmiel przez maszynkę, dodaj do wywaru warzywnego wraz z liściem laurowym i zielem angielskim . Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kapustę,buraki,fasole,grzyby, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
  • Gotuj jeszcze wszystko 5 min,
    Podawaj z gęstą śmietaną i koperkiem
    Smacznego
Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
50 min.
Ilość osób
3

Komentarze

1
Lopez1974
Lopez1974
Fajny przepis, Gotowałem tą zupkę w restauracji klięci byli zachwyceni. Polecam.

Dodaj komentarz

Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
50 min.
Ilość osób
3