Obiad

Więcej

Comber z królika w piwie

Comber z królika w piwie


Potrzebne składniki

  • 700 g. comber z królika
  • 2 cebule 1 szklanka jasnego piwa
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazyli
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obierz pokrój w kostkę,podsmaż na maśle nie rumieniąc
    Podlej dwiema łyżkami wody i duś pod przykryciem
  • Przełóż do większego rondla cebule czosnek dodaj umyty i pokrojony na porcje comber
    Zalej 1/2 szklanki piwa i duś na małym ogniu podlewając w wodą gdy piwo nam odparuję
  • Do prawie miękkiego mięsa dodaj resztę wymieszanego piwa z musztardą
    Duś tak długo aż mięso całkowicie zmięknie
  • Przypraw comber przyprawami oraz oprósz świeżo posiekanymi ziołami
  • Podawaj comber z ziemniakami oraz buraczkami
    Smacznego
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
40 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
40 min.
Ilość osób
4