Ciasta i Desery

Więcej

Domowe tofii

Domowe tofii


Potrzebne składniki

  • 220 g. śmietana
  • 220 g.cukier
  • 30.g cukier

Przygotowanie

  • Wlej cukier i śmietanę do rondla, podgrzej na średnim ogniu, ciągle mieszaj i doprowadzając do wrzenia. Mieszanina stanie się gęsta, dlatego bardzo ważne jest dokładne wymieszanie
  • Gdy mieszanka stanie się jak mleko skondensowane, zmniejsz ciepło i kontynuuj mieszanie, aż słodka śmietana osiągnie nasycony karmelowy kolor. Całkowity czas ogrzewania mieszaniny wynosi od 20 do 30 minut.
  • Zdejmij patelnię z ognia i dodaj masło. Dokładnie wymieszaj. Podczas gdy masa nie ostygnie, wlej ją do foremek lub na pergamin, aby następnie można ją pokroić na małe kawałki.
  • Wyjmij schłodzone toffi z foremek i połóż na talerzu. Podawaj słodycze z gorącymi napojami - herbatą lub kawą.
    Smacznego😉🍬
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4