Obiad

Więcej

Golonka pieczona

Golonka pieczona


Potrzebne składniki

  • Cebula 2 szt.
  • Golonka wieprzowa przednia dwie sztuki
  • Marchew 2 szt.
  • Pietruszka korzeń 2 szt.
  • Seler 1/4
  • Por 1 szt.
  • Pieczarki 150 g
  • Liść laurowy 3 szt.
  • Olej 150 ml.
  • Miód 1 łyżka
  • Musztarda 1 łyżka
  • Pasta pomidorowa 3 łyżki
  • Ziele angielskie 6 szt.
  • Papryka słodka w proszku 1 łyzka
  • Sól, pieprz
  • Czosnek 5 ząbków
  • Majeranek 1 łyżka

Przygotowanie

  • Golonki umyć zaprawić przyprawami z solą pieprzem papryką i majerankiem
  • Obrać i pokroić w plastry warzywa oraz czosnek obłożyć jarzynami golonki oraz dodać około 50 ml oleju wszystko razem wymieszać przykryć i zostawić w chłodnym miejscu na noc
  • Pozostałą część warzyw również obrać i zrobić z nich tagiatelle za pomocą obieraczki do warzyw lub mandoliny.
  • Tak przygotowane warzywa obsmażamy na patelni dodając koncentratu pomidorowego majeranku czosnku soli pieprzu oraz papryki słodkiej
  • Golonki pieczemy wraz z warzywami w piekarniku o temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około dwie godziny
  • Do małej miseczki dajemy musztardę miód olej oraz pieprz i sól do smaku , mieszamy te składniki i pędzelkiem po upieczeniu smarujemy golonki i jeszcze raz wkładamy do pieca ma około 3 do 4 minut układamy golonki na półmisku wraz z dodatkami pieczywem lub ziemniakami i dodajemy wcześniej przygotowany farsz czyli tagliatelle z warzyw
  • Podajemy golonkę z wcześniej przygotowanym tagliatelle z warzyw oraz pieczywem lub ziemniakami,
    Smacznego :)
Lopez1974
Lopez1974
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
150 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Lopez1974
Lopez1974
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
150 min.
Ilość osób
2