Obiad

Więcej

Gulasz z indyka

Gulasz z indyka


Potrzebne składniki

  • 700 g filet z indyka
  • 500 ml śmietany
  • 30 g mąka
  • Olej do smażenia
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz do smaku
  • 3 szt. liść laurowy

Przygotowanie

  • Filet pokrój na małe kawałki
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzej olej dodaj mięso, cebulę, sól,pieprz
    Smaż na złoty kolor
  • Do miski wlej śmietanę dodaj mąkę dobrze wymieszaj
  • Dodaj śmietanę liść laurowy do indyka i duś ok.30 min. na wolnym ogniu
  • 2 minuty przed końcem duszenia dodaj przeciśnięty przez prasę czosnek
  • Podawać gulasz możesz z kaszą ,ryżem,kluskami lub ziemniakami
    Smacznego🙂
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
60 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
60 min.
Ilość osób
4