Obiad

Więcej

Gulasz z królika

Gulasz z królika


Potrzebne składniki

  • 750 g. mięsa z królika bez kości
  • 2 cebule
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • pół łyżeczki kminku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól,pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Cebule obierz pokrój w plastry,zrumień na maśle,zdejmij cebulę i podgrzej olej na tej samej patelni
  • Na rozgrzanym oleju zrumień z wszystkich stron pokrojonego w kostkę królika
  • Mięso i cebulę przełóż do większego rondla dodaj przyprawy 1/2 szklanki piwa i taką samą ilość wody
    Duś pod przykryciem dolewając pozostałym piwem i ewentualni wodą
  • Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos
  • Podawaj gulasz z kulkami ryżowymi
    Smacznego :)
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
50 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
50 min.
Ilość osób
4