Przystawki i przekaski

Więcej

Jajka po tajsku

Jajka po tajsku


Potrzebne składniki

  • 3 jajka
  • 1/4 szklanka sosu rybnego
  • 3/4 sok z tamaryndowca
  • 1 łyżka cukru
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
  • 1 szczypta płatków chili
  • 1 mała cebula

Przygotowanie

  • Ugotuj jaja na pół miękko
  • Na patelni obsmaż jaja na złoty kolor
  • Do woka lub rondelka wlej sok z tamaryndowca, cukier sos rybny
  • Gotuj do rozpuszczenia cukru aż będzie gęste
  • Przesmaż cebulkę pokrojoną w cienkie piórka
  • Polej jaja dużą ilością sosu
  • Na jaja nałóż cebulkę i posyp chili
    Smacznego
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2