Obiad

Więcej

Kiełbaski kaszubskie

Kiełbaski kaszubskie


Potrzebne składniki

  • 500 g udźca bez kości
  • 500 g wołowiny beż kości
  • 500 g łopatki wieprzowej bez kości
  • 500 g cebuli
  • 1 łyżka mielonego jałowca
  • 1 łyżka mielonej gorczycy
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • Tłuszcz do wysmarowania formy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól,pieprz do smaku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki

Przygotowanie

  • Baraninę,wołowinę,wieprzowinę przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa,dodaj posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy
  • Masę dobrze wyrobić, aż będzie odstawać od ręki,uformuj z niej kiełbaski,ułóż na wysmarowanej tłuszczem formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180 °C na ok.30 min.
  • Zarumienione kiełbaski przełóż do rondla,wlej bulion i duś przez ok. 20 .min
  • Gotowe kiełbaski podpraw śmietanką i posyp pietruszką
    Smacznego
Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
80 min.
Ilość osób
6

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
80 min.
Ilość osób
6