Obiad

Więcej
Knedle


Potrzebne składniki

  • 250 g. maki krupczatki
  • 2 szt. żółtka jajka
  • 2 jajka
  • 5 g cukru
  • pół łyżeczki oleju
  • sól
  • woda 80 ml.
  • 6 g świeżych drożdży

Przygotowanie

  • Składniki włóż do miski i wyrób ciasto na gładka masę
  • Podsyp stolnicę odrobiną mąki.Rozwałkuj na nim ciasto i formuj na kształt kuli
  • Miskę oraz ciasto wysmaruj cienka warstwą oleju, odłóż w ciepłe miejsce na ok.50 min.
  • Rozwałkuj wyrośnięte ciasto i podziel na tyle części ile chcesz mieć knedli
    Kawałki formuj na kule
  • Gotuj na parze na dużym ogniu 15 min.
  • Podawaj z sosem i mięsem
    Smacznego :)
Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
100 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
100 min.
Ilość osób
4