Obiad

Więcej

Kotlet PRL

Kotlet PRL


Potrzebne składniki

  • 400 g.mortadela
  • 1 jajko
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • Sól pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  • Jajko wybij do miski rozkłóć widelcem. Przypraw solą i pieprzem.
  • Mortadelę pokrój na plastry.
  • Panieruj w jajku i bułce tartej.
  • Na patelni dobrze rozgrzej tłuszcz. mortadelę smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
  • Podawaj z ziemniakami surówką jako danie główne
    Smacznego🙂
Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
10 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
10 min.
Ilość osób
4