Obiad

Więcej

Kotlet schabowy po kapitańsku

Kotlet schabowy po kapitańsku

tagi:


Potrzebne składniki

  • Schab dwa kawałki po 120 g
  • Jajka 2 sztuki
  • Bułka tarta około 100 g
  • Olej lub oliwa 100 ml.
  • Ananas 2 plastry
  • Żurawina 60 g
  • ser potarty 60 g
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Kotlety rozbić , przyprawić i o panierować
  • Usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju
  • Na pierwszą usmażoną stronę ułożyć kolejno ananas, do środka plastra żurawinę a następnie ser
  • Trzymać jeszcze na ogniu pod przykryciem około 1 minutę
Lopez1974
Lopez1974
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Lopez1974
Lopez1974
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2