Obiad

Więcej

Kotlet Trapera z karkówki

Kotlet Trapera z karkówki


Potrzebne składniki

  • Dwa kawałki karkówki 150 g
  • Jajka 2 szt
  • Bułka tarta 110 g
  • Pieczarki 4 szt. średniej wielkości
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor duszony w oliwie 50 g
  • Olej 100 ml
  • Pieprz , sól, majeranek do smaku

Przygotowanie

  • Kotlety rozbić na cienkie plastry, przyprawić pieprzem i solą.
  • Spanierować a następnie usmażyć na patelni
  • Cebulę, pieczarki, suszone pomidory przesmażyć na oliwie z zalewy pomidorów.
  • Przyprawić solą i sporą ilością pieprzu oraz majeranku
  • Usmażone składniki układamy na górną część kotleta wieprzowego z karkówki.
Lopez1974
Lopez1974
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Lopez1974
Lopez1974
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2