Przekąska

Więcej

Mini pizze z ciasta francuskiego

Mini pizze z ciasta francuskiego


Potrzebne składniki

  • Ciasto francuskie - 100g
  • Przecier pomidorowy - 2 łyżeczki
  • Dodatki - cebula biała i czerwona, ser żółty, rukola, ser feta, szynka parmeńska - według uznania
  • Oregano

Przygotowanie

  • Z ciasta francuskiego wytnij koła (np. od filiżanki lub miseczki) w wielkości jaka Ci odpowiada. Każde z nich nakłuj widelcem.
  • Każdy placuszek posmaruj przecierem pomidorowym i posyp oregano. Pamiętaj, aby zostawić 1-1,5cm wolnego brzegu, aby ciasto mogło wyrosnąć tworząc chrupiący rant.
  • Ułóż na przecierze pomidorowym kolejno: starty ser, cebule, szynkę oraz ser feta.
  • Piecz w piekarniku z termoobiegiem około 20 minut, w temperaturze 200°C, do zarumienienia się brzegów.
  • Podawaj ze świeżą rukolą. Smacznego!
KlaudiaBielecka
KlaudiaBielecka
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
2

Komentarze

1
Monika
Fajny przepis dla dzieci

Dodaj komentarz

KlaudiaBielecka
KlaudiaBielecka
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
2