Przystawki i przekaski

Więcej

Papryki marynowane

Papryki marynowane


Potrzebne składniki

  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,świeżo mielony pieprz
  • natka pietruszki do przybrania

Przygotowanie

  • Papryki upiecz w nagrzanym piekarniku 250 ℃ przez ok 15 min. aż skórka zacznie lekko odchodzić
  • Wyjmij z piekarnika i lekko schłódź
  • Obierz ze skórki, przepołów i usuń gniazda nasienne.
    Pokrój w ok. 3 cm. paski
  • Ułóż plasterki papryki na talerzu i przypraw solą i pieprzem
  • Obierz czosnek, drobno posiekaj i posyp nim papryki.Oprósz pietruszką
  • Pokrop papryki sokiem z cytryny i oliwą
    Odstaw na kilka godzin przed podaniem
    Smacznego :)
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4

Specjalne okazje

Karnawał

Karnawał