Pasty i smarowidła

Więcej

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem


Potrzebne składniki

  • Jajka - 8szt
  • Majonez - 3-4 czubate łyżki
  • Szczypiorek - pęczek
  • Cebula dymka z pęczkami - 3 sztuki
  • Sól, pieprz, czerwona papryka - do smaku

Przygotowanie

  • Jajka umyć i ugotować na twardo (8-10 minut od zagotowania się wody).
  • Dymkę oraz pęczki szczypiorku drobno posiekać (uważając przy tym by nie zgnieść ziół) i przełożyć do miski.
  • Po ugotowaniu jajka ostudzić, obrać i rozdrobnić (można w tym celu użyć widelca, noża lub krajalnicy do jajek). Dodać do dymki i szczypiorku.
  • Do całości dać majonez, wymieszać i doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Pozostawić w lodówce na około 30 minut póki składniki się nie przegryzą. Po tym czasie pasta jest gotowa do spożycia.
    Smacznego!
KlaudiaBielecka
KlaudiaBielecka
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
20 min.
Ilość osób
6

Komentarze

2
Domin.
Domin.
Jestem tego samego zdania
Riko
Bardzo fajny przepis, Smacznie, szybko. Idealna potrawa na nadchodzące święta.Wielkanocne.

Dodaj komentarz

KlaudiaBielecka
KlaudiaBielecka
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
20 min.
Ilość osób
6

Specjalne okazje

Wielkanoc

Wielkanoc