Przystawki i przekaski

Więcej

Pieczarki w białym winie

Pieczarki w białym winie


Potrzebne składniki

  • 500 g pieczarek
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • gałka muszkatołowa
  • sól, świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Pieczarki pokrój na pół lub ćwiartki w zależności od wielkości
  • Drobno posiekaj cebulę i czosnek
  • Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż cebulę i czosnek, aż będą przezroczyste
  • Dodaj pieczarki i smaż na złoty kolor.
  • Doprawiamy solą pieprzem oraz gałka muszkatołową.Gotuj jeszcze 1 min.
  • Podlej pieczarki winem,sokiem z cytryny,zagotuj.
    Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 2-3 min.

  • Podawaj grzyby że świeżym pieczywem lub jako dodatek do obiadu
Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2