Obiad

Więcej

Pieczeń wieprzowa z ziołami

Pieczeń wieprzowa z ziołami


Potrzebne składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej bez kości
  • 750 g cebuli
  • 2 szklanki piwa
  • 3 łyżki smalcu
  • 1 kromka obsuszona chleba pszennego
  • pół łyżeczki cukru
  • sól,świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  • Mięso obwiąż mocno bawełnianą nicią i zrumień ze wszystkich stron na smalcu po czym zdjąć z patelni
  • Cebule obierz i pokrój w plasterki,zrumień na patelni dodaj cukier oraz pokruszony chleb
    Smaż 2 min. mieszając na złoto brązowy kolor
  • Ponownie włóż mięso,wlej piwo dodaj zioła,całość zagotuj zmniejsz temperaturę i duś pod przykryciem 1,30 min. Co jakiś czas obracaj mięso
  • Wyjmij zioła po porcjuj pieczeń
    Podawaj pieczeń z ziemniakami polaną sosem
    Smacznego :)
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
120 min.
Ilość osób
6

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
120 min.
Ilość osób
6