Obiad

Więcej

Polędwica na dziko

Polędwica na dziko


Potrzebne składniki

  • 600 g polędwicy wołowej
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 3 łyżki octu winnego
  • 3 liście laurowe
  • po 6 ziaren ziela angielskiego,pieprzu i jałowca
  • bazylia,cząber,sól do smaku

Przygotowanie

  • Polędwice umyj osusz natrzyj roztartym czosnkiem ze solą i włóż do naczynia,zalej piwem,octem winnym,dodaj zmiażdżone ziele angielskie,pieprz oraz jałowiec
    Oprósz bazylią i obłóż liśćmi laurowymi oraz plastrami cebuli
  • Wstaw polędwicę w zalewie na 12 godz. do lodówki
  • Polędwice wyjmij z zalewy,osącz i obrumień ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu
  • Przełóż do rondla,podlej szklanką wody i duś do miękkości
  • Pozostałą cebulę pokrój zeszklij na maśle
  • Podawaj polędwice z ziemniakami oraz obłożone cebulą
    Smacznego
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
750 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
750 min.
Ilość osób
4