Śniadanie

Więcej
Racuchy


Potrzebne składniki

  • Szklanka mleka
  • Szklanka mąki
  • Jajko
  • 2 małe jabłka
  • Cynamon, sól

Przygotowanie

  • Mąkę, mleko i jajko łączymy jak na ciasto naleśnikowe. Powinno być dość gęste.
  • Jabłka obieramy, dzielimy na pół, pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w 0,5cm plastry
  • Dodajemy jabłka do ciasta naleśnikowego. Doprawiamy szczyptą soli i cynamonem
  • Patelnię, z cienką warstwą oleju na całej jej powierzchni, rozgrzewamy
  • Kładziemy ciasto łyżką, tworząc niewielkie placki. Smażymy około 2 minuty z każdej strony, na złoto-brązowy kolor.
  • Usmażone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z cukrem pudrem. Smacznego!
KlaudiaBielecka
KlaudiaBielecka
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
25 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

KlaudiaBielecka
KlaudiaBielecka
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
25 min.
Ilość osób
2