Przystawki i przekaski

Więcej

Roladki z cukinii

Roladki z cukinii


Potrzebne składniki

  • 2 szt. cukinia
  • 400 g .filet z kurczaka
  • 4 łyżki ser twaróg
  • 4 łyżki śmietana
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g. ser żółty
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól, świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie

  • Cukinię umyj i oczyść, pokrój wzdłuż o grubości 5 mm. Smarujemy blachę do pieczenia oliwą z oliwek, kładziemy kabaczek, sól i pieprz. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 5-7 minut, aż będą miękkie.
  • Pokrój filet z kurczaka w cienkie długie plastry, lekko ubij, posól, pieprz, pozostaw do marynowania na 10 minut.
  • W głębokiej misce wymieszaj twarożek, śmietanę, posiekany koperek i czosnek. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  • Lekko upieczoną cukinię wyjmujemy z piekarnika, . Rozprowadzamy na nich plastry kurczaka, na wierzchu kurczaka, nadzienie z twarogu. Posyp startym twardym serem i uformuj roladki. Nabijamy je drewnianym szpikulcem, kładziemy na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
  • Podawaj roladki na ciepło lub zimno
    Smacznego😉
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
50 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
50 min.
Ilość osób
4