Ryby i owoce morza

Więcej

Śledź zapiekany w pomarańczach

Śledź zapiekany w pomarańczach


Potrzebne składniki

  • 4 świeże śledzie, umyte i oczyszczone z głową lub bez
  • 4 listki laurowe
  • 4 gałązki koperku
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 35 g masła
  • sok i potarta skórka z 1/2 pomarańcza
  • plasterki pomarańczy do przybrania
  • sól

Przygotowanie

  • Do osuszonych śledzi włożyć po listku laurowym oraz gałązce koperku, poukładaj osobno na papierze lub foli do pieczenia
  • W misce zmieszaj sok pomarańczowy ,skórkę,sól, koperek oraz masło
    Podziel pastę maślaną i posmaruj nią śledzie
  • Zawiń szczelnie każdego z osobna śledzia
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku na 200 °C przez 25 min.
    Smacznego :)
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
20 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
20 min.
Ilość osób
4