Ryby i owoce morza

Więcej

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku


Potrzebne składniki

  • 0/5 kg śledzi matiasy
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżki cukru
  • 3-4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka gorczycy
  • 1 szczypta pieprzu

Przygotowanie

  • Wymocz śledzie pokruj na kawałki
  • Cebulę obierz, pokrój w piórka, zeszklij na tłuszczu.
  • Przełóż składniki do rondla, dodaj przyprawy ,koncentrat, pomidorowy i duś ok. 15 min. w razie potrzeby podlej odrobiną wody
  • Wystudzony sos, wymieszaj z pokrojonymi śledziami ,przełóż do słoika i odstaw do lodówki na całą noc.
    Smacznego
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4