Przystawki i przekaski

Więcej

Tatar wołowy

Tatar wołowy


Potrzebne składniki

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 2 żółtka
  • 1 szalotka
  • 2 ogórki korniszony
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • świeżo mielony pieprz, sól
  • 1 łyżka kaparów
  • łyżki oliwy

Przygotowanie

  • Z polędwicy usuń błonę, bardzo drobno posiekaj (lub dwa razy przemiel przez maszynkę na sitku 3 mm.)
  • Dodajemy oliwę, ogórek pokrojony drobno w kostkę, posiekane kapary,oliwę,sól i pieprz
  • Przy pomocy formy formujemy tatar, na wierzch wbij żółtka
  • Podajemy z pieczywem
Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
15 min.
Ilość osób
2