Obiad

Więcej

Wątróbka cielęca

Wątróbka cielęca


Potrzebne składniki

  • 500 g wątróbki cielęcej lub drobiowej
  • 3 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz sól

Przygotowanie

  • Wątróbkę umyj osusz,pokrój na kawałki i obsmaż delikatnie na maśle
  • Cebulę obierz posiekaj i zeszklij na pozostałym maśle
  • Wątróbkę połącz z cebulą ,przypraw sola i pieprzem, wlej piwo śmietanę i duś wszystko 15 min.
  • Podawaj z ziemniakami posypane natka pietruszki
    Smacznego
Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Marcin
Marcin
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
30 min.
Ilość osób
4