Zupy

Więcej

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa


Potrzebne składniki

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego bez kości ( łopatka lub szynka)
  • 3 szt. ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka wędzonej papryki w proszku
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • 1 szczypta, oregano,bazylia, tymianek,chili
  • 0,5 bulion warzywny
  • sól według uznania
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki obranego czosnku

Przygotowanie

  • Pokrój wcześniej umyte i osuszone mięso na kostkę ok. 2 cm. następnie przełóż do miski,dodaj oliwę,pastę pomidorową ,przyprawy,czosnek potarty,wszystko dobrze wymieszaj
  • Rozgrzej patelnie (bez oleju) i piecz mięso tak długo aż się przyrumieni,podlej bulionem i duś do miękkości
    Dodaj ziemniaki do mięsa pokrojone w kostkę,ok.10.min przed końcem duszeni mięsa
    Smacznego
Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
60 min.
Ilość osób
2

Komentarze

0

Dodaj komentarz

Domin.
Domin.
dodano: r.
Poziom trudności
Czas przygotowania
60 min.
Ilość osób
2